
Tomatensalade met een lekker stukje vis, dat kan ook! Natuurlijk is de tomatensalade met mozzarella de meest bekende tomatensalade maar ook met ansjovis kan je een heerlijke tomatensalade maken.
Het makkelijke van ansjovis is dat je vaak wel zo’n blikje in huis hebt. Vaak weten mensen niet goed wat ze kunnen doen met zo’n blikje maar ach, het is altijd wel handig om in huis te hebben…. Vervolgens staat dat blikje nog jaren stof te vangen in de voorraadkast. Nu is dus het moment aangebroken om dat blikje van de plank te halen en te gebruiken!
Maak er een lekkere tomatensalade van met een makkelijke yoghurtdressing. Een lekker bijgerecht voor 4 personen is zo gemaakt, lees maar even verder.
Ingrediënten tomatensalade met ansjovis
- 5 stevige tomaten
- 1 blikje ansjovis
- 1 mini blikje mais
- 150 ml yoghurt
- 2 eetlepels witte wijnazijn
- 1 eetlepel verse fijngehakte dille
- 1 eetlepel verse fijngehakte peterselie
- versgemalen zwarte peper
Hoe maak je de lekkerste tomatensalade met ansjovis?
- De tomaten schoonmaken en in partjes snijden
- Ansjovis uit laten lekken en fijn snijden en een beetje losmaken (zit vaak echt strak in het blikje geperst)
- Tomaten en ansjovis in een kom doen
- Mais laten uitlekken en ook in de kom doen
- Nu gaan de dressing maken: in een kommetje de yoghurt mengen met wijnazijn, dille, peterselie en naar smaak versgemalen zwarte peper toevoegen. Even roeren en klaar ben je
- Schep de yoghurtdressing nu voorzichtig door de tomatensalade
- De salade kan je direct serveren of nog even koelkast bewaren

Geef een reactie